Om Wildskydesign

Wildsky-eventyret startet for fullt i 2013, et halvt år etter at Linn Lennertzen var ferdig utdannet som fashion og tekstildesigner fra England. Siden den gang har Wildskydesign utviklet seg til  et feminint og fargerikt konsept der alle plagg ønsker å leve i mange år fremover

Etikk og miljøstempel

Det er svært viktig for oss i WSD at mennesker og dyr blir behandlet med verdighet og respekt.  Vi jobber nøye med å sørge for at vi vet hvor materialene våre kommer fra og at dyrene og menneskene som sørger for at vi har de materialene vi trenger, blir godt tatt vare på gjennom hele forsynings-kjeden.

– Vi skal behandle alle slik vi vil bli behandlet selv. 

Det vi låner fra naturen må vi gi tilbake.

-Vi skal bære klærne våre med glede.  

 

Produksjon

Alle plaggene blir produsert i Norge av designer Linn Lennertzen. 

Vi  farger all ull-tekstiler selv og bruker metoden plantebasert farging. Det betyr at alle jakker er helt unike og at fargen som kommer frem ikke alltid er den som vises på bilder. 

Tekstil

Det er en kjent problemstilling at kles- og tekstilindustrien ikke er bærekraftig. Fra bruk av giftig blekk og sløsing av materialer og vann, til det store løpet om å presse ned kostnadene mest mulig på bekostning av miljø, mennesker og dyr. Vi ønsker ikke å bidra til dette store samfunnsproblemet og fokuserer derfor på å lage opp plagg på bestilling. Da blir alle tekstiler printet i det bestillingen kommer inn som betyr at vi minimerer bruke av materialer, energi og vann. Ullen vi bruker blir naturlig farget  i studio og digital print blir bestilt fra Spoonflower.com. Se på nettsiden deres for hvordan de jobber med å minimere deres miljø-avtrykk.